SİVAS / MERKEZ - Sivas Fen lisesi

Sivas Fen lisesi

Eğriköprü Mah. Pilot Kaya İstektepe Cad. Nu.4 SİVAS
Vizyon
Zekâ düzeyleriyle fen ve matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri; bilimsel, teknolojik esaslara ve yeniliklere açık; çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun olarak metotlu çalışan; sürekli gelişen ve yenilenen; en az iki yabancı dili çok iyi bilen; maddi ve manevi bakımdan donanımlı; yeni teknolojileri kullanan ve yeni bilgiler üreterek yeni projeler hazırlayan; dünyayla yarış hâlinde olan; bilim adamı ve akademisyen yetiştiren yükseköğretim kurumlarına hazırlanan; etkili, nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmek. Sivas Fen Lisesi olarak, milli eğitim temel kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler, yetiştirmek. İSG hizmetlerini tam olarak karşılamak.
Misyon
Bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili ve özgüvenli olmalarını, problemlerin çözümünde bilimsel yöntemin kullanılması gerekliliğini kavramalarını, bilgi toplumunun gereksinimi olan araştırmacılar olarak yetişmelerini, çevresiyle iyi ve olumlu ilişkiler kuracak davranışlar kazanmalarını, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, liderlik özelliklerinin yanı sıra iş birliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamak. İstiyoruz ki; Sivas Fen Lisesi; okul paydaşlarımızın (yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve mezunlarımız ve velilerimizi) güçleriyle en kısa zamanda; bulunduğumuz yerleşim biriminde öncelikli tercih edilen; liselere giriş sınavında orta öğretim kurumlarına her yıl artan sayıyla öğrenci yerleştiren; sosyal etkinliklerle adından söz ettiren; avrupa birliği normlarına eşdeğer eğitim veren ve İş Sağlığı Güvenliği kapsamında çalışanlarımızın, öğrencilerimiz, velilerimizin sağlıklı ve güvenli bir ortamda bulunmalarını bu noktada en güçlü eğitim kurumu yapmaktır.
Başarılar
1.ODTÜ-KKK Uluslararası Kavram Proje Yarışması 1.liği 2.TÜBİTAK Proje Yarışmaları 2 Proje Türkiye 3.lüğü ve 1 Proje Türkiye 4.lüğü 3.TÜBİTAK Proje Yarışmaları 9 Proje Bölge 1.liği 3.TÜBİTAK Proje Yarışmaları 10 bölge 1.liği 4. Üniversiteye giriş sınavlarında Türkiye 3.lüğü, 6.lığı, 9.luğu, 10.luğu, 22.liği ve ilk 1000´de yüzlerce başarı...
08.00-15.10
Lojman
10 - Kuruma tahsis edilmiş. Isınma şekli: Doğalgaz-kombi 130 metrekare, 3+1
Öğrenci servisleri-Belediye otobüsleri
SİVAS ATABEY TUR
Eğriköprü Mah. Kaya İstektepe Cad. Nu.:4 SİVAS
Her Şube İçin 150 Kontenjan Belirlenmiştir.
Taban Puanı:387.220 Tavan Puanı:499.250
Kapalı Spor Salonumuzda Her Dalda Spor Yapma İmkanı Vardır.
Bilimsel Etkinlikler
Ulusal Ve Uluslararası Olimpiyat ve Yarışmalarda Katılım ve Başarılarımız Vardır.
Ülke Genelinde Bir Çok Proje Yarışmasında Katılım ve Başarılarımız Vardır.
Katılım ve Başarılarımız Vardır.